JAWATAN KOSONG JABATAN PENERANGAN MALAYSIA - (JAPEN)


Jabatan Penerangan Malaysia membuka peluang jawatan kosong yang menarik untuk individu yang berminat dan berkelayakan. Iklan kekosongan ini merangkumi jawatan dengan syarat kelayakan yang ditetapkan. Artikel ini akan memberikan maklumat lengkap mengenai senarai jawatan yang ditawarkan, syarat kelayakan, gaji dan imbuhan, serta cara membuat permohonan penuh.

๐ŸŒŸJoin Group Telegram Untuk Mendapatkan Update PercumaSenarai Jawatan
Jabatan Penerangan Malaysia menawarkan jawatan kosong sebagai Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29. Jawatan ini adalah untuk individu yang mempunyai kelayakan Seperti berikut.
KEKOSONGAN: 01
SIMPANAN: 10
JAWATAN: Tetap
PENEMPATAN: Di mana-mana Jabatan Japen Yang mempunyai Kekosongan.


Syarat Kelayakan Umum
Pembantu Penerangan Gred S19, Pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum berikut:
- Warganegara Malaysia
- Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
- Mempunyai kelayakan yang diperlukan


Syarat Kelayakan yang diperlukan:
Kelayakan Masuk:
1. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) Atau
2. Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) Atau
3. Sijil Matrikulasi KPM Atau
4. Diploma

Syarat Bahasa Melayu:
- Kepujian di peringkat SPM/SVM


Gaji dan Imbuhan
Jadual Gaji Permulaan:
RM1,493.00 - RM5,672.00
Gaji permulaan bagi jawatan ini bergantung pada gred dan kategori kelayakan. Rujuk kepada syarat-syarat di atas untuk maklumat lanjut mengenai gaji dan imbuhan yang ditawarkan. Pekerjaan ini juga menawarkan pelbagai imbuhan menarik dan faedah lain yang tersedia untuk kakitangan kerajaan. Cuti Tahunan dan Cuti Sakit juga diberikan mengikut peraturan perkhidmatan awam yang ditetapkan.


Ringkasan tugas:
Tanggungjawabnya meliputi:

1. Melaksanakan aktiviti perancangan dan penerbitan maklumat.
2. Menyunting dan mengemas kini laman web dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.
3. Bertanggungjawab dalam proses percetakan dokumen dan publikasi.
4. Terlibat dalam pembangunan dan latihan staf.


Cara Membuat Permohonan Penuh
Untuk membuat permohonan, calon boleh mengisi borang permohonan secara online melalui laman web yang disediakan, Boleh diakses untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat permohonan, tarikh tutup permohonan, dan prosedur yang perlu diikuti, Pautan;


Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat peribadi dengan tepat dan terkini sebelum menghantar permohonan. Hanya calon yang terpilih dan tersenarai pendek sahaja yang akan menerima emel pemberitahuan untuk menghadiri peperiksaan dan sesi temuduga.

Bagi pemohon yang suda mendaftar hanya melog masuk dan mengupdate jawatan yang di mohon dan menghantar permohonan di dalam potral rasmi, pastikan semak syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan
Tarikh tutup permohonan adalah pada 03 Ogos 2023 (Khamis). Pemohon dinasihatkan untuk menghantar permohonan secepat mungkin dan tidak menunggu sehingga tarikh tutup untuk memastikan kepelbagaian peluang diberikan kepada semua calon yang berkelayakan.

Jawatan Penolong Pegawai Penerbitan Gred N29 adalah peluang yang menarik untuk individu yang berminat dalam bidang penerbitan dan komunikasi. Jangan lepaskan peluang ini untuk berkhidmat bagi menyampaikan maklumat dan berkomunikasi dengan orang ramai. Sertailah perkhidmatan awam di Jabatan Penerangan Malaysia dan sumbangkan bakat anda dalam menyampaikan maklumat penting untuk kebaikan masyarakat Malaysia.

Sumber: Spa9