Jawatan Kosong Makmal Kesihatan Awam Kota Kinabalu - MKAKK


KERAJAAN,SWASTA,FULL TIME,PART TIME, Dan lain-lain Memberi kemudahan secara atas talian untuk Rakyat Malaysia yang ingin mencari kerja.[ Jawatan & Info-info Bermanfaat ]


Untuk pemohon pastikan iklan yang di terbitkan memenuhi syarat dan kelayakan yang di tetapkan oleh MAKMAL KESIHATAN AWAM KOTA KINABALU. sebelum memohon baca dengan teliti iklan jawatan kosong yang di iklankan di bawah.


MAKLUMAT JAWATAN KOSONG

Membuka jawatan kosong dan memerlukan Rakyat Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk Memohon jawatan yang Tersedia di bawah.

1. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29 - 01 KEKOSONGAN

2. PEMBANTU TADBIR (P/O) GRED N19 - 02 KEKOSONGAN

3. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED F19 - 01 KEKOSONGAN


JAWATAN KOSONG YANG TERSEDIA

Jawatan di bawah ini Mempunyai Beberapa kekosongan oleh itu pemohon di galakan memohon jawatan yang tersedia mengikut kelayakan yang di tetapakan.

TARIKH TUTUP: 01 FEB 2024

LOKASI: Kota Kinabalu, Sabah


1. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F29

› Kekosongan : Satu (01)

› Lokasi : *Kota Kinabalu, Sabah

› Jawatan : Kontrak (MySTEP)

› Gaji Permulaan: (Akan dibincangkan)

› Kemudahan : Cuti Rehat, Cuti Sakit, & Pelbagai Dalam Khidmat Kerajaan

› Kelayakan : SPM / SKM (Berkaitan)


2. PEMBANTU TADBIR (P/O) GRED N19

› Kekosongan : Dua (02)

› Lokasi : *Kota Kinabalu, Sabah

› Jawatan : Kontrak (MySTEP)

› Gaji Permulaan: (Akan dibincangkan)

› Kemudahan : Cuti Rehat, Cuti Sakit, & Pelbagai Dalam Khidmat Kerajaan

› Kelayakan : SPM / SKM (Berkaitan)


3. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED F19

› Kekosongan : Satu (01)

› Lokasi : *Kota Kinabalu, Sabah

› Jawatan : Kontrak (MySTEP)

› Gaji Permulaan: (Akan dibincangkan)

› Kemudahan : Cuti Rehat, Cuti Sakit, & Pelbagai Dalam Khidmat Kerajaan

› Kelayakan : SPM / SKM (Berkaitan)


MOHON SEKARANG

PERMOHONAN / GAJI / SYARAT <CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN:

› Untuk membuat permohonan, calon boleh mengisi permohonan secara online melalui laman web yang disediakan, Boleh diakses untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat permohonan, tarikh tutup permohonan, dan prosedur yang perlu diikuti, Pautan;

› Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat peribadi dengan tepat dan terkini sebelum menghantar permohonan. Hanya calon yang terpilih dan tersenarai pendek sahaja yang akan menerima emel pemberitahuan untuk menghadiri peperiksaan dan sesi temuduga.

› Bagi pemohon yang suda mendaftar hanya melog masuk dan mengupdate jawatan yang ingin di mohon dan menghantar permohonan di dalam potral rasmi, pastikan semak syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.

*TARIKH AKHIR PERMOHONAN ADALAH SEBELUM ATAUPADA 01 FEB 2024.

Semoga Berjaya!!


APA ITU MySTEP?

Program Pekerjaan Sementara Malaysia (MySTEP) merupakan suatu inisiatif yang diperkenalkan oleh Kerajaan dengan tujuan menyediakan peluang pekerjaan sementara (kontrak) di pelbagai Kementerian, Agensi Kerajaan, Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC), Syarikat Pelaburan Berkaitan Kerajaan (GLIC), dan Rakan Strategik. Inisiatif MySTEP ini diperuntukkan kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas, dengan pelbagai latar belakang akademik.

Tujuan utama MySTEP adalah untuk membuka lebih banyak peluang pekerjaan sementara dan memberikan pengalaman kerja kepada warganegara Malaysia. Program ini diwujudkan dalam usaha Kerajaan untuk meningkatkan kebolehpasaran pekerja di Malaysia dengan memberikan mereka peluang untuk terlibat dalam pelbagai sektor, termasuk Kementerian, Agensi Kerajaan, GLC, GLIC, dan Rakan Strategik.

Bagi individu yang berminat dan berkelayakan, MySTEP menyediakan peluang untuk mendapatkan pengalaman kerja yang bermanfaat dan meningkatkan kemahiran pekerjaan. Sebagai program pekerjaan sementara, MySTEP juga membantu memenuhi keperluan tenaga kerja sementara yang mungkin diperlukan oleh pelbagai entiti kerajaan dan syarikat berkaitan.

Calon yang memohon MySTEP diharapkan memenuhi kriteria yang ditetapkan dan akan dilibatkan dalam projek-projek atau tugas-tugas yang sesuai dengan kebolehan dan latar belakang akademik mereka. Program ini merupakan salah satu cara Kerajaan Malaysia merangka langkah-langkah untuk mengatasi isu pengangguran dan meningkatkan ekosistem pekerjaan di negara ini.


Tag
Jawatan Kosong Makmal Kesihatan Awam Kota Kinabalu 
Kerja Kosong Makmal Kesihatan Awam Pekerjaan Kesihatan Awam Sabah 
Info Jawatan Kosong Makmal Kesihatan Awam 
Permohonan Jawatan Kesihatan Awam Kota Kinabalu 
Kekosongan Jawatan Pegawai Kesihatan Awam Sabah 
Cara Memohon Jawatan Kosong Kesihatan Awam 
Pengambilan Terkini Kesihatan Awam Sabah 
Syarat Permohonan Kerja Makmal Kesihatan Awam 
Cara Memohon Kerja di Kesihatan Awam Kota Kinabalu