Iklan Kekosongan Jawatan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia

 
KERAJAAN,SWASTA,FULL TIME,PART TIME, Dan lain-lain Memberi kemudahan secara atas talian untuk Rakyat Malaysia yang ingin mencari kerja.[ Jawatan & Info-info Bermanfaat ]


Untuk pemohon pastikan iklan yang di terbitkan memenuhi syarat dan kelayakan yang di tetapkan oleh Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia. sebelum memohon baca dengan teliti iklan jawatan kosong yang di iklankan di bawah.


MAKLUMAT JAWATAN KOSONG

Membuka jawatan kosong dan memerlukan Rakyat Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk Memohon jawatan yang Tersedia di bawah.

1. Pegawai Syariah Gred LS41


JAWATAN KOSONG YANG TERSEDIA

Jawatan di bawah ini Mempunyai beberapa kekosongan oleh itu pemohon di galakan memohon jawatan yang tersedia mengikut kelayakan yang di tetapakan.

TARIKH TUTUP: 19 Oktober 2023

LOKASI: *Sabah


1. Pegawai Syariah Gred LS41

-Kekosongan : Satu (01) Jawatan, Lima Belas (15) Simpanan 

-Lokasi : *Sabah

-Jawatan : Tetap

-Gaji : RM2,418.00 - RM9,607.00

-Kemudahan : Cuti Rehat, Cuti Sakit, & Pelbagai Dalam khidmat Kerajaan

-Kelayakan : IJAZAH SARJANA MUDA 


Kelayakan Untuk Jawatan Berkepentingan di Bidang Syariah dan Undang-Undang

Calon-calon yang berminat untuk jawatan di bidang Syariah dan Undang-Undang dikehendaki memenuhi kelayakan berikut yang ditetapkan oleh Jabatan:


Kelayakan Asas:

- Memiliki kelayakan dalam bidang Syariah dan Undang-Undang atau bidang berkaitan. 


Kelayakan Tambahan:

Calon yang memiliki kelayakan akademik sebagaimana di bawah hendaklah juga memiliki Diploma Lanjutan dalam Undang-Undang dan Pentadbiran Kehakiman Islam/Amalan Kehakiman dan Guaman Syarie/Undang-Undang dan Pentadbiran Kehakiman Islam/Pentadbiran Kehakiman dan Guaman Islam.


Calon-calon perlu mempunyai ijazah sarjana muda yang diiktiraf dan disahkan oleh senat atau jawatankuasa berkaitan pada atau sebelum tarikh tutup iklan bagi menyamai syarat skim perkhidmatan.


CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN:
Untuk membuat permohonan untuk Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA), ikuti langkah-langkah di bawah:

1.- Mulakan dengan melayari laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) di (https://www.spa.gov.my/). Stay rujuk iklan Kekosongan di bawah;

Pegawai Syariah Gred LS41


2.- Sekiranya ini adalah kali pertama anda memohon, anda mungkin perlu mendaftar sebuah akaun di laman web SPA. Ini biasanya melibatkan penyediaan maklumat peribadi asas.

3.- Sekiranya anda telah mempunyai akaun, log masuk ke dalam sistem SPA dengan menggunakan maklumat akaun anda.

4.- Cari dan pilih jawatan yang sesuai dengan kelayakan dan minat anda. SPA seringkali mengiklankan jawatan kosong secara berkala.

5.- Baca dengan teliti syarat-syarat dan kelayakan yang diperlukan untuk jawatan tersebut. Pastikan anda memenuhi syarat-syarat tersebut sebelum membuat permohonan.

6.- Isi borang permohonan dengan maklumat peribadi dan kelayakan anda. Pastikan bahawa maklumat yang anda berikan adalah tepat dan lengkap.

7.- Sebelum menghantar permohonan, semak semula maklumat yang telah anda isi. Pastikan semua maklumat adalah betul dan lengkap.

8.- Setelah yakin dengan maklumat yang telah diisi, hantar permohonan anda melalui laman web SPA.

9.- Anda boleh menggunakan akaun anda untuk memantau status permohonan anda. SPA akan memberikan maklumat tentang perkembangan permohonan anda/Rujuk emel yang anda daftarkan.

10.- Jika permohonan anda berjaya, anda mungkin dipanggil untuk Ujian PSSE & Fizikal & sesi temuduga. Pastikan anda bersedia dengan membaca semula maklumat tentang PSSE/ Fizikal / temuduga tersebut dan Menjawab/menghadirinya pada tarikh yang ditetapkan.

Pastikan anda sentiasa memeriksa laman web SPA untuk jawatan kosong yang sesuai dan mengikuti panduan yang diberikan semasa membuat permohonan. Setiap jawatan kosong mungkin mempunyai prosedur permohonan yang berbeza, jadi pastikan anda memahami syarat-syarat untuk setiap jawatan yang anda minati.

Semoga Berjaya!!


Sumber: SPA9 / infokerjasabah.com


Related keywords

Jawatan Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Kerja Kosong Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Pekerjaan di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Iklan Kekosongan Jawatan Kehakiman Syariah Malaysia
Permohonan Kerja Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Info Jawatan Kosong Kehakiman Syariah Malaysia
Pengambilan Terkini Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Syarat Permohonan Kerja di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Kekosongan Jawatan Pegawai Kehakiman Syariah Malaysia
Cara Memohon Jawatan di Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia