Home
Discover
Google News
JawatanKosongMalaysia
kerajaan
IKLAN KEKOSONGAN JAWATAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA


Kementerian Kesihatan Malaysia membuka peluang jawatan kosong yang menarik untuk individu yang berminat dan berkelayakan. Iklan kekosongan ini merangkumi pelbagai jawatan dengan syarat kelayakan yang ditetapkan. Artikel ini akan memberikan maklumat lengkap mengenai senarai jawatan yang ditawarkan, syarat kelayakan, gaji dan imbuhan, serta cara membuat permohonan penuh.


🌟Join Group Telegram Untuk Mendapatkan Update Percuma
Senarai Jawatan
Kementerian Kesihatan Malaysia menawarkan jawatan kosong sebagai Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11. Jawatan ini adalah untuk individu yang mempunyai kelayakan Seperti berikut.
KEKOSONGAN: 1,304
SIMPANAN: 2,200
JAWATAN: TetapSyarat Kelayakan Umum
Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11, Pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum berikut:
- Warganegara Malaysia
- Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
- Mempunyai kelayakan yang diperlukan


Syarat Kelayakan yang diperlukan:

Anda yang mempunyai kelayakan PMR ke bawah berpeluang untuk menyertai jawatan ini. Syarat-syarat kelayakan termasuk:

- Kelayakan Pentaeksiran Tingkatan Tiga (PT3) atau Penilaian Menengah Rendah (PMR), atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
- Gaji permulaan bagi jawatan ini adalah pada gred U11, dengan jumlah RM1,204.00.

Selain itu, syarat bahasa Melayu juga perlu dipenuhi, iaitu mendapat kepujian di peringkat PT3/PMR.

Ini adalah peluang yang baik untuk anda yang memiliki kelayakan ini. Segera buat permohonan anda dan jangan lepaskan peluang ini!


Gaji dan Imbuhan
Jadual Gaji Permulaan:
RM1,204.00 - RM3,001.00
Gaji permulaan bagi jawatan ini bergantung pada gred dan kategori kelayakan. Rujuk kepada syarat-syarat di atas untuk maklumat lanjut mengenai gaji dan imbuhan yang ditawarkan. Pekerjaan ini juga menawarkan pelbagai imbuhan menarik dan faedah lain yang tersedia untuk kakitangan kerajaan. Cuti Tahunan dan Cuti Sakit juga diberikan mengikut peraturan perkhidmatan awam yang ditetapkan.


Ringkasan tugas:
Anda akan bertanggungjawab untuk membantu dalam pelaksanaan tugas-tugas asas dalam penjagaan pesakit. Tugas-tugas anda termasuk penyediaan peralatan yang diperlukan, mengambil dan merekodkan data pesakit, serta melaksanakan tugas-tugas lain yang berkaitan.

Sebagai ahli pasukan penjagaan pesakit, anda akan memainkan peranan penting dalam menyokong pasukan kesihatan dalam memberikan perkhidmatan berkualiti kepada pesakit. Anda perlu memastikan peralatan yang diperlukan tersedia dan bersedia digunakan, serta mengambil dan merekodkan maklumat pesakit dengan teliti.

Selain itu, anda juga akan melaksanakan tugas-tugas lain yang berkaitan dengan penjagaan pesakit seperti yang diarahkan oleh penyelia atau kakitangan kesihatan yang berpengalaman.


Cara Membuat Permohonan Penuh
Untuk membuat permohonan, calon boleh mengisi borang permohonan secara online melalui laman web yang disediakan oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perlis. Pautan "•SYARAT PENUH / •PERMOHONAN JAWATAN / •IKLAN KEKOSONGAN" boleh diakses untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat permohonan, tarikh tutup permohonan, dan prosedur yang perlu diikuti.

Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat peribadi dengan tepat dan terkini sebelum menghantar permohonan. Hanya calon yang terpilih dan tersenarai pendek sahaja yang akan menerima emel pemberitahuan untuk menghadiri peperiksaan dan sesi temuduga.

Bagi pemohon yang suda mendaftar hanya melog masuk dan mengupdate jawatan yang di mohon dan menghantar permohonan di dalam potral rasmi, pastikan semak syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan
Tarikh tutup permohonan adalah pada 16 Julai 2023 (Ahad). Pemohon dinasihatkan untuk menghantar permohonan secepat mungkin dan tidak menunggu sehingga tarikh tutup untuk memastikan kepelbagaian peluang diberikan kepada semua calon yang berkelayakan.

Dengan jawatan kosong yang ditawarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia , ini adalah peluang yang baik untuk individu yang berminat dalam bidang penjagaan pesakit, penyediaan peralatan, mengambil dan merekodkan data pesakit dan tugas-tugas lain yang seumpamanya.. Segera buat permohonan dan jangan lepaskan peluang ini!

Sumber: interactive / Spa9

Blog authors

No comments