Jawatan Kosong KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA / PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29

Gambar KKM


Kementerian Kesihatan Malaysia adalah sebuah organisasi yang memainkan peranan penting dalam penyelenggaraan sistem kesihatan negara. Mereka kerap kali mengumumkan kekosongan jawatan untuk mengisi peranan penting dalam memberikan perkhidmatan kesihatan berkualiti kepada rakyat Malaysia. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan senarai jawatan kosong yang ditawarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, syarat kelayakan umum, gaji dan imbuhan, lokasi, cara membuat permohonan, tarikh tutup permohonan, dan ringkasan tugas bagi jawatan tertentu.


Senarai Jawatan
jawatan yang ditawarkan pada masa ini adalah;
- PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29 (REKOD PERUBATAN)

Kekosongan jawatan ini adalah seperti berikut:
- Sabah (2 Kekosongan, 15 Simpanan)
- Sarawak (2 Kekosongan, 15 Simpanan)
- Semenanjung (14 Kekosongan, 50 Simpanan)


Syarat Kelayakan Umum
1. Warganegara Malaysia.
2. Mempunyai kelayakan STPM/STAM/KPM/Diploma
3. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat SPM/SVM.
4. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.
5. Dan lain-lain (Syarat&Gaji Penuh).


Gaji dan Imbuhan
- Gaji permulaan RM1,493.00 hingga RM5,672.00.
- Pekerjaan Tetap dan banyak lagi dalam khidmat Kerajaan.
- Pelbagai imbuhan menarik dan faedah lain yang ditawarkan.
- Cuti Tahunan dan Cuti Sakit seperti yang terkandung dalam peraturan perkhidmatan awam.


Lokasi
Lokasi Kerja: 
- Sabah
- Sarawak
- Semenanjung


Cara Membuat Permohonan
- Permohonan boleh dilakukan secara online melalui laman web Yang disediakan. Pautan "SYARAT PENUH / PERMOHONAN JAWATAN" boleh diakses untuk mendapatkan maklumat permohonan, syarat-syarat, dan tarikh tutup permohonan yang ditetapkan.

- Pemohon disarankan untuk mengemaskini maklumat peribadi yang diperlukan dengan tepat dan terkini dan Hantar Permohonan Segera. Hanya calon yang terpilih dan tersenarai pendek sahaja yang akan menerima emel pemberitahuan untuk menghadiri peperiksaan dan seterusnya dijemput menghadiri sesi temuduga.

-Bagi Pemohon yang suda berdaftar sila Log-in kemaskini jawatan yang ingin di mohon dan menghantar permohonan seperti biasa.


Tarikh Tutup Permohonan
- Tarikh tutup permohonan adalah pada  21 Jun 2023 (Rabu), jam 11.59 malam. Pastikan permohonan anda dihantar sebelum tarikh tutup untuk memastikan kelayakan anda diambil kira.


Ringkasan Tugas
Jawatan ini melibatkan pengurusan kerja-kerja yang berkaitan dengan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan konsuler dan penguatkuasaan undang-undang.

IKLAN KEKOSONGAN


Tag
 #JawatanKosongKKM #KerjaKosongKKM #KementerianKesihatanMalaysia #KerjaKerajaan #JawatanKosongKerajaan #KerjaKesihatan #KerjaSabah #KerjaSarawak #KerjaSemenanjung #KerjaSwasta #MalaysiaJobs #HealthcareJobs #GovernmentJobs #JobVacancy