Universiti Malaysia sabah(UMS) Membuka Pelbagai Jawatan kosong - Kerja Kosong Sabah 2023


Jawatan kosong sabah


KERAJAAN,SWASTA,FULL TIME,PART TIME
, Memberi kemudahan secara atas talian untuk penduduk sabah yang ingin mencari kerja.

Untuk pemohon pastikan iklan yang di terbitkan memenuhi syarat dan kelayakan yang di tetapkan oleh majikan. sebelum memohon baca dengan teliti iklan jawatan kosong yang di iklankan di bawah.


MAKLUMAT JAWATAN KOSONG

Universiti Malaysia Sabah (UMS)

1. PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S41

2. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM S19


TARIKH TUTUP : 29 Mei 2023


KELAYAKAN :

Berikut Syarat Kelayakan,Tugas,Penempatan dan Gaji Bagi setiap jawatan yang tersedia

-Warganegara Malaysia

- Tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan.


PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM S19

Syarat-syarat dan kelayakan bagi jawatan tersebut adalah seperti berikut:

1. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan, dengan kredit dalam salah satu subjek berikut: Pendidikan Islam, Pendidikan Al-Quran & As-Sunnah, atau Pendidikan Syariah Islamiah, dan lulus dalam Bahasa Arab Tinggi atau Bahasa Arab (Komunikasi). Gaji permulaan bagi jawatan ini adalah pada Gred S19: RM1,352.00.

2. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Gaji permulaan bagi jawatan ini adalah pada Gred S19: RM1,408.40.

3. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Gaji permulaan bagi jawatan ini adalah pada Gred S19: RM1,464.80.

4. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Taraf Jawatan: Lantikan Kontrak / Tetap

Lokasi: Kota Kinabalu

Jadual Gaji: RM 1352.00 - RM 4003.00


PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S41

Syarat kelayakan untuk jawatan ini adalah seperti berikut:

1. Ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengajian Islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Gaji permulaan bagi jawatan ini ialah pada Gred S41 dengan jumlah RM2,078.00.

2. Ijazah Sarjana Muda Kepujian dalam bidang pengajian Islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. Gaji permulaan bagi jawatan ini ialah pada Gred S41 dengan jumlah RM2,281.86.

3. Kepujian sekurang-kurangnya Gred C dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Taraf Jawatan: Lantikan Kontrak

Lokasi: Kota Kinabalu

Jadual Gaji: RM 2078.00 - RM 9544.00


PERMOHONAN

Sila layari https://ejobs.ums.edu.my/web/site/login untuk permohonan.(Permohonan/Rujuk Syarat Kelayakan)

-Rujuk Iklan Kekosongan


Join Group Telegram Untuk Mendapatkan Update Percuma
JawatanKerajaanSwastaDLLCara-Cara Memohon Secara atas talian :

-Untuk calon/pemohon yang berminat haruslah mendaftar terlebih dahulu di laman web rasmi UMS, klik bahagian atas menu dan daftar :)

-Pilih jawatan yang sesuai untuk memohon atau baca syarat-syarat yang di tetapkan.

-Sediakan Resume dalam bentuk pdf/gambar atau lain-lain yang di perlukan.

-baca dengan teliti syarat-syarat yang di perlukan sebelum memohon hanya calon/pemohon yang betul-betul layak sahaja akan di senarai pendek untuk sesi temuduga.

-Jika laman web (under maintenance) cuba lagi beberapa jamSumber: UMS Sabah